Мексико и Чили изразиха нарастваща загриженост в четвъртък, относно ескалацията на насилие в

...
Мексико и Чили изразиха нарастваща загриженост в четвъртък, относно ескалацията на насилие в
Коментари Харесай

Мексико и Чили също искат МНС да разследва конфликта в Газа

Мексико и Чили показаха възходяща загриженост в четвъртък,  относно ескалацията на принуждение в спора Хамас-Израел, предава " Ройтерс ".

В изказване външното министерство на Мексико твърди, че МНС е подобаващият конгрес за определяне на евентуална наказателна отговорност , " без значение дали е осъществено от сътрудници на окупационната мощ или окупираната мощ ".

" Действията на Мексико и Чили се дължат на възходящото безпокойствие от последната ескалация на насилието, изключително против цивилни цели ", се споделя в известието.

Израел не е член на основания в Хага съд и не признава неговата пълномощия. Но прокурорът на МНС акцентира, че неговият съд има пълномощия над евентуални военни закононарушения, осъществени от бойци на " Хамас " в Израел и от израелци в Газа.

Мексико цитира " многочислени отчети от Организация на обединените нации , които разказват доста произшествия, които биха могли да съставляват закононарушения под юрисдикцията на МНС ".

Министърът на външните работи на Чили Алберто ван Клаверен сподели пред кореспонденти в четвъртък в Сантяго, че неговата нация е " заинтригувана да поддържа следствието на всевъзможни вероятни военни закононарушения " , където и да се случи.

Бойци на " Хамас " започнаха през октомври, убивайки 1200 най-вече цивилни и завладявайки 253 заложници, като по-късно се появиха голям брой разкази за обезчестяване и осакатяване.

Израелската атака против водената от " Хамас " Ивица Газа докара до възходяща интернационална паника. Здравните управляващи в Газа оповестиха в четвъртък, че броят на починалите във войната е повишен до 24 620 , като се притеснява, че доста други са заровени под руините.

Мексико съобщи, че следи от близко делото , показано предходната седмица пред Международния съд (МС), в което в осъществяване на геноцид в Газа и изиска съдът да разпореди незабавно прекъсване на израелската военна акция.

Израел отхвърли обвиняването.
 Нетаняху изключва основаването на палестинска страна
Нетаняху изключва основаването на палестинска страна

Обеща да продължи с офанзивата в Газа до цялостна победа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР